Menu

Skąd się biorą kłopoty ze wzwodem?

21 czerwca 2016 - new
Skąd się biorą kłopoty ze wzwodem?



Ważnym
czynnikiem mającym wpływ na potencję jest
właściwe jedzenie.
Właściwa dieta jest w stanie poprawić nie tylko jakość potencji, lecz
też płodność. Zwróćmy na początku
uwagę na to, co tracimy w czasie
ejakulacji. Jak powszechnie wiadomo, dochodzi
w tym czasie do całkiem
istotnych niedoborów selenu.
Można go unormować spożywając
niektóre ryby, wybrane orzechy, cebulę lub
nasiona pszenicy. Inny równie
istotny biopierwiastek naszego męskiego
menu to cynk, który odpowiada za
przyswajanie testosteronu, ten z kolei
pobudza sprawność seksualną. W chwili
picia alkoholu czy
palenia tytoniu tracimy cynk,
lecz łatwo go uzupełnić
poprzez potrawy strączkowe, wybrane
ryby, mięso, żółtka jaj czy
ostrygi.
Niesamowicie
ważnym składnikiem jest również
arginina, która stanowi 80 procent
ejakulatu. Arginina przyśpiesza
produkcję spermy oraz wydłuża żywotność plemników. Składnik ten bierze udział
również w czasie chemicznej
zmiany w tlenek azotu, co sprawia,
że naczynia krwionośne poddają się
powiększeniu i możliwa jest lepsza erekcja.
Argininę znajdziemy w takich produktach
jak kakao, mięso wołowe, orzechy
nerkowca, niektóre ryby, orzechy, ziarna
słonecznika czy indyk.
Należy zwrócić
także uwagę na witaminy, przede
wszystkim na witaminę E, jaka jest
nazywana witaminą płodności.
Odnajdziemy ją w warzywach liściastych, jajach, zarodkach pszenicy a także
ciemnym pieczywie. Inna witamina to
beta-karoten, jaka ma wpływ na
właściwe uwalnianie
hormonów. Jeśli chcemy
uzupełnić jego niedobory warto sięgnąć
do marchewki, szpinaku, dyni czy słodkich
ziemniaków.


tekst dostepny na
stronie-



viagra bez recepty
cialis w zelu